hits

Nytt år og nye muligheter

I morgen er det nyttårsaften. Jeg gleder meg veldig til sommeren når jeg antaglig har gått ned masse og fått meg et nytt og bedre liv. 2018 blir bra! Har allerede gått ned 15 kg. Hadde et "platå" rett etter operasjonen faktisk, vekta sto stille i over en uke. Men tror det var fordi kroppen sultet på pulverkuren slik at når den endelig fikk næring igjen så stoppet det opp litt. Men nå er jeg under 100 kg, mister ca 300 gram hver dag. 

Jeg sliter litt med å følge kostplanen da. Blir ikke 7 måltid om dagen, kanskje max 4. Og jeg klarer ikke moset mat, så det går stort sett i knekkebrød og rett-i-koppen suppe. Jeg drikker styrk melk med kakao smak, vann og eplejuice. Jeg har droppet næringsdrikkene og inntar heller shakes med proteinpulver. Kjøpte pulver på http://www.proteinfabrikken.no . Vet ikke om det er helt innafor og om sykehuset godtar det, men de skal ha telefonkontakt med meg snart som oppfølging etter operasjonen så da kan jeg spørre. Men jeg føler meg i bra form. Slettes ikke slapp eller sliten. Ikke vondt, ikke dumping, ikke hard mage, alt går helt perfekt. Noen ganger tenker jeg at de ikke har operert meg, at de bare skar meg opp og sier det og ser om placebo effekten slår inn. Men jeg får vell oppleve dumping en dag når jeg tørr å skeie ut litt på dietten. Apropo, jeg sliter med å finne oppskrifter på mat jeg kan spise når jeg går over på fast føde. Jeg fant en annen blogg, https://matforminimagen.wordpress.com . Her ligger noen oppskrifter som frister, blant annet viltkebab. Sjekk det ut om du ikke har spist det før! Men det kan godt hende at jeg legger ut noen oppskrifter her etterhvert. 

Sånn ellers går det bare bra. Jeg tar vitaminene mine, B12 finnes heldigvis som tablett nå istedet for sprøyte. På julaften spiste jeg en halv moset potet med litt saus. Jeg kan endelig løfte barnet mitt igjen uten å tenke på brokk. Og jeg har fått fjernet agraffene. To av sårene hadde ikke grodd så fint, de spriker litt.. men det ordner seg etterhvert. Jeg bryr meg ikke så hardt om det blir noen arr. 

Akk nå sitter jeg på jobb selv om er jeg er sykmeldt. Kommunen er en IA bedrift, som betyr "inkluderende arbeidsliv". Da krever de at jeg møter til vaktene mine, gjør det jeg klarer, men tar det selvfølgelig med ro. Og jeg går hjem når jeg kjenner at det er nok. Det fungerer egentlig helt greit. Jeg spiser når jeg vil og jobber når jeg vil. 

En siste ting, jeg har ikke begynt å trene igjen enda, men jeg har lastet ned appen "Lifesum" for å registrere næringsinntak. Den er genial! Den viser hvor mange kcal jeg spiser, hvor mye protein det er i matvarer osv. Så har jeg jo fitbit klokken og fitbit appen som viser hvor mange kcal jeg forbrenner. Det er jo ikke et must, men veldig snedig. 

5 kommentarer

Solveig

31.12.2017 kl.12:49

Heia.

Jeg har lest på bloggen din 😊

Jeg skal selv inn for vurdering 3. januar.

Dette var en god nyhet som jeg fikk i begynnelsen av desember og som har fått meg gjennom jula på en bedre måte.

For 2 mnd siden var jeg hos en kardiolog som søkte meg inn på fedmepoliklinikken. Da fikk jeg avslag. Så skrev fastlegen min et svar på avslaget og nå har jeg fått tilbud om å komme inn å snakke med sykepleier..

Jeg gru-gleder meg.

For nå øyner jeg et håp 😊

Men samtidig så redd for å bli avvist med beskjed om at jeg ikke får noen operasjon.

Jeg er en jojo slanker som drømmer om et varig resultat og en slank kropp ❤️ For 4 år siden gikk jeg ned over 20 kg Jeg hadde et kosthold med lavkarbo i helgene og sultekur midt i uka. For 3 år siden klarte jeg ikke mer og begynte å legge på meg igjen. Har forsøkt utallige kurer etterpå uten særlige vellykkede resulterer. Derfor er det jeg søker litt på nett for å finne andre i samme situasjon 😊

minslankeoperasjon

31.12.2017 kl.13:53

Solveig:
Hei! Dette hørtes jo bra ut da :) Kan jeg spørre om hvorfor du fikk avslag fra fedmepoliklinikken til å begynne med? Jeg tror nok alle stresser med det å ikke få innvilget operasjon, og det er desverre noe man ikke kan si noe om før langt ute i løpet. Man skal gjennom kurs og samtaler og gastroskopi osv.. Men at du har fått time 3 januar lover jo bra da, du jo kommet i gang ;)
Jeg spurte en gang hva som skal til for at noen ikke får operasjon. Svaret jeg fikk var at det handler veldig ofte om rusproblematikk eller at sykdomsbildet for den enkelte er for komplisert, men har hørt at også tunge narkomane kan få innvilget operasjon :)

Solveig

01.01.2018 kl.13:43

Grunnen til avslaget var at det var for lite informasjon fra kardiologi til at de kunne vurdere å ta meg inn. Fastlegen hadde mer fakta og historikk om meg 😊

He-he. Jeg har ikke rusproblemer eller komplisert sykdomshistorie så da kan det vel kanskje gå? Håper det. Hvis jeg ikke går ned i vekt, så kan det hende jeg vil få en sykdomshistorie som ikke ser pen ut. Jeg går gjerne på kurs og gjør nå egentlig hva som helst for å få et varig resultat. Dette skal jo vare resten av livet 😊 så jeg gru-gleder meg til den 3. januar. Jeg er så redd for å si noe som kan gå i min disfavør, eller glemme å si noe som er til min favør... om du skjønner 😊

Riktig godt nytt år til deg 🌟

minslankeoperasjon

02.01.2018 kl.02:30

Det kommer til å gå så bra skal du se :) Lykke til!

Solveig

02.01.2018 kl.20:28

Tusen takk 😊

Og masse lykke til med deg videre.

Gleder meg til å følge deg videre på veien 😊

Skriv en ny kommentar

, Namsos

Kvinne på 28 år. Jobber som sykepleier og er mamma til en liten jente. Har slitt en del med overvekt hele livet og kan klassifiseres som en jojo slanker.

Kategorier